Strawberry Panic ! Episode 01
Pagina 1 din 1
Strawberry Panic ! Episode 01
Strawberry Panic | Episode 01 | The Cherry Blossom Hill
Secventa de Opening - "Shoujo Meiro de Tsukamaete" de Aki Misato
Este reusita din multe puncte de vedere.Linia melodia este usor dramatica,foarte potrivita contextului care urmeaza,iar imaginile folosite sunt bune,mai ales ca nu dau privitorului decat cateva informatii despre anime,lasandu-l sa urmareasca in continuare.
Printre favoritele mele se numara imaginea aceea de la apus,cu Shizuma si,bineinteles,sarutul de la sfarsit.
De observat
Primele fraze,imediat de la inceputul anime-uilui.Probabil ca nu le veti acorda prea multa atentie acum,insa daca veti avea vreodata ocazia sa urmariti anime-ul a doua oara sunt sigura ca veti intelege mesajul.
Since when ... Have all the trees of the forest stopped looking green to me ?Sice when … Have I stopped smeling the scent of the rich flowers ?Sice when …
Titlul episodului
Interesant.Insa imi dau seama de acest lucru abia acum,cand urmaresc episodul a doua oara,dupa mult timp.Veti ntelege,probabil abia apoi despre ce este vorba,asta in cazul in care va veti aminti.
Prima impresie
Nu cred ca este prea greu sa-ti formezi o prima impresie acum.Locul inspira atata frumusete si prospetime ,incat cu greu ti se va parea real.Se adauga,de asemenea, si sentimentul de loc sacru, inchis pentru cei mai multi dintre noi,dat mai ales de catedrala mareata ,precum si de ideea de scoala exclusiva de fete.Incercati sa ascultati melodia de pe coloana sonora.
Personajul principal
Se numeste Aoi Nagisa si,asa cum se poate vedea, este o eleva noua.
Bineinteles ,nu se elimina caracterul comic al situatiilor,care insa va disparea pe parcurs (incepand sa se diminueze odata cu episodul 2).
Pentru inceput mi-ar fi greu sa imi expun o opinie despre ea,straduindu-ma in acelasi timp sa elimin orice doza de sibiectivism.
Copilaroasa, simpla, greu de incadrat in tiparul strict al scolii si mai ales al dormitorului din care urmeaza sa faca parte, St. Miator.
In alte cuvinte … micuta,draguta,usor infantila,si,nu in ultimul rand,impiedicata.
A doua aparitie
Silueta inalta,supla,rochia neagra,incadrandu-i perfect mijlocul.Parul lung,argintiu,suvitele ondulate,fata alba,barbia usor ascutita,ochii mari,de chihlimbar.
Imposibil sa treaba neremarcata,bineinteles.
In ciuda calmului de care da dovada,pe chipul ei se citesc usoare urme de melancolie si tulburare.
Bineinteles, Hanazono Shizuma sau, Étoile.
De observat
Scena fugara , in care chipul incarcat de melancolie al Shizumei se schimba brusc.
Prima intalnire.Prima dragoste
Actiunea este usor grabita si aparent lipsita de orice logica.Bineinteles, Nagisa ramane fara cuvinte si,in acelasi timp,fermecata de misterul si farmecul care o inconjoara pe frumoasa necunoscuta.Totul s eincheie insa neasteptat.
Al treilea personaj
Suzumi Tamao, colega de camera a Nagisei.Exemplul perfect al explicatiei a tot ceea ce se intampla in scoala.
Disciplinata, draguta, desteapta.Dezvolta o obsesie copilaroasa pentru Nagisa.Are un fel de sister complex.
Prietenie si obsesie
Ei bine,nu mai este chiar atat de greu sa-sti dai seama de sentimentele lui Tamao fata de noua ei colega de camera.Desi,pentru inceput ,totul apare ca o prietenie.
Organizare
Bineinteles ca ati observat diferentele dintre uniforme.
Organizarea este data defapt de cele trei dormitoare din care fac parte toate elevele.
St. Miator , St. Spica si,nu in ultimul rand, St. Lulim (sau Le Rim).
Veti afla mai mult despre fiecare in parte pe parcurs.
Presedintele Consiliului Elevilor
Sau , in alta forma, una dintre elevele cu cea mai mare autoritate din scoala.Trebuie sa stiti ca fiecare dormitor (sau fiecare grupa dintre cele enumerate mai sus) are un conducator.
Rokujou Miyuki ,eleva in an terminal.Serioasa , calma , insa sincera.Presedinta Consiliului Elevilor , membra St. Miator.
Étoile
Sau elementul principal al acestui anime, in jurul caruia graviteaza intreaga actiune.
Asa cum am zis si mai sus,cele trei dormitoare au cate un conducator,insa toate trei sunt conduse de o persoana.Si acea persoana nu este nici Sora si nici directoarea scolii.Este vorba despre Étoile.
Asa cum spune si Miyuki, este cea mai iubita si respectata persoana din scoala.Bineinteles,in cazul acesta sunt valabile ambele sensuri,fapt demonstrat tocmai de plecarea inexplicabila a lui Miyuki.
Déjà vu
Sau … (re)intalnirea din sala de mese.
Bineinteles ca exista undeva o Étoile, si … cine altcineva ar putea fi,daca nu prima persoana pe care a intalnit-o Nagisa de cand a ajuns in scoala?
Cred insa ca ar trebui sa-si spuna cineva si Nagisei asta …
Who says I can’t ?
Bineinteles ca poate orice , in vazul oricui.Acesta este defapt farmecul misterios al lui Étoile-sama.
Try again
Din pacate, cele doua nu vor avea ocazia sa se sarute mult timp de acum incolo.Oricum,frumusetea scenei sta defapt in gestul lui Étoile , care nu tine seama de publicul din sala de mese,insa o asculta pe Miyuki,cu toate ca aceasta ii este inferioara ca si titlu in scoala.
Until the next time …
Secventa de Sfarsit -"Himitsu Dolls" de Mai Nakahara si Ai Shimizu
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum