Romanele politiste
3 participanți
Anime Sign :: Altele :: Cafenea
Pagina 1 din 1
Romanele politiste
Pentru inceput o sa dau cativa autori romani de romane politiste:
Straini cred ca stiti si voi, romani mai putin. Ce parere aveti despre romanele politiste? Eu pot zice ca sunt preferatele mele... suspansul, actiunea, fara multa descriere, dialog cat vrei... perfect
- George Arion
- Rodica Ojog-Braşoveanu
- Constantin Chiriţă
- Bogdan Hrib
- Jesy Pior
- Liviu Rebreanu (1885-1944)
- Oana Stoica Mujea
- Horia Tecuceanu
Straini cred ca stiti si voi, romani mai putin. Ce parere aveti despre romanele politiste? Eu pot zice ca sunt preferatele mele... suspansul, actiunea, fara multa descriere, dialog cat vrei... perfect
Verrine.- Moderator
Re: Romanele politiste
Hmm...Am citit cartile politiste si chiar mi-au placut,ce pot spune^^.Primul meu inceput de carte politista,"Sherlock Holmes" si cum l-as putea uita pe Conan Doyle,autorul cartii?Vorbind de autori romani,cum de l-ai uitat pe Vlad Musatescu >.>.Adica,o fi facut el parodii d'astea politiste insa mie una mi-a placut la nebunie "Extravagantul Conan Doi".Numele aceela misterioase (Gulliver Naiba,Geca Leoveanu-Zbant,Naftule Pompadur) si toate caracterizand coret personajul.Anyway,de Liviu Rebreanu n-am citit pra multe, voiam sa ma apuc de "Ciresarii" dar trebuie sa-l termin pe Svejk si, intr-un sfarsit si Agatha Christie are propriul ei loc insa eu tot pe Conan Doyle il consider cel mai bun caci de aici s-au luat toti cu Sherlock Holmes.Vreau sa spun ca in "Extravagantul Conan Doi", personajul principal se numeste Al Conan Doi si este un fan al lui Sherlock.Anyway,am o parere bunad espre aceste carti^^
Re: Romanele politiste
Malini. a scris:HVorbind de autori romani,cum de l-ai uitat pe Vlad Musatescu .Adica,o fi facut el parodii d'astea politiste insa mie una mi-a placut la nebunie "Extravagantul Conan Doi".Numele aceela misterioase (Gulliver Naiba,Geca Leoveanu-Zbant,Naftule Pompadur) si toate caracterizand coret personajul.
De acord,aceste doua volume sunt singurele carti romanesti de care am dat si care mi'au placut.Bine,ar mai fi si cele scrise de Rodica Ojog-Brasoveanu,dar nu am citit prea mult din ele,deci raman momentan cu semnul intrebarii.
Vesnica Agatha Christie..."Zece negrii mititei" si "Crima din Orient Express" m'au uimit prin logica lor.
Edgar Wallace cu al sau "Arcas verde" mi'a trezit interesul.Mai aveam vreo 2 capitole din carte si stateam cu lanterna in pat citind cat de repede puteam ca sa nu fiu prinsa.
Anime Sign :: Altele :: Cafenea
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum